Το 1985 ο πρεσβύτερος της κεντρικής Εκκλησίας στην Αθήνα Γεώργιος Φέγγος με την ολόψυχη συνδρομή του διακόνου Ιωάννη Κότσιφα ξεκίνησαν την εκκλησία της Νέας Ιωνίας η οποία πολύ σύντομα προχώρησε δυναμικά. Αρχικά νοικιάστηκε ο πρώην κιν/φος «Άλφα» αλλά τρία χρόνια αργότερα οι πάνω από 350 ψυχές αναγκάσθηκαν να μετακομίσουν σε πιο μεγάλη και άνετη αίθουσα επί της Ελ. Βενιζέλου.

  Η Νέα Ιωνία εξελίχθηκε στην 3η μεγαλύτερη εκκλησία της Αττικής μετά τις εκκλησίες των Αθηνών και της Νίκαιας. Έγινε μητέρα εκκλησία για τις εκκλησίες της Κηφισιάς, των Ιωαννίνων, του Μαρτίνου, του Λονδίνου και του Γαλατσίου Πρεσβύτεροι από την Νέα Ιωνία ανέλαβαν τις επισκοπές στην Λούτσα (Ζαφείρογλου), στην Χαλκίδα (Χατζηγεωργίου) και στο Περιστέρι (Πατέλης).

  Ο πρεσβύτερος –πλέον- Ιωάννης Κότσιφας είναι ο μόνος που παρέμεινε πάντα πιστός στην Ν. Ιωνία (νυν Μεταμόρφωση) και υπηρετεί μέχρι σήμερα την εκκλησία. Το 2002 τον γηραιό Γεώργιο Φέγγο διαδέχθηκε ο Παύλος Κοροβέσης στην εποχή του οποίου (2010) η εκκλησία μετακόμισε στην σημερινή αίθουσα στην Μεταμόρφωση σε ένα έξοχο από κάθε άποψη κτήριο.

  Το 2014 ο Π. Κοροβέσης παρέδωσε την εκκλησία τής Μεταμόρφωσης για να ασχοληθεί κυρίως με το αγαπημένο του ευαγγελιστικό και κοινωνικό έργο. Στις 24 Οκτωβρίου 2015 ορίσθηκε η χειροτονία του νέου επισκόπου Ευαγγέλου Μαδεράκη, επί χρόνια πρεσβυτέρου της ιστορικής εκκλησίας της Πεντηκοστής του Χολαργού.

 

 

 

Αυτή τη στιγμή:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2018 Apostolic Way. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.